best1

SE CAUTĂ INGINERI!
SPUNE-LE PRIETENILOR TĂI DESPRE OPORTUNITĂŢILE DE CARIERĂ CARE ÎI AŞTEAPTĂ LA BESTEngineer!

Cititi mai departe »

ID-10036642

Una dintre întrebările cel mai des întâlnite în cadrul interviurilor, dar şi una dintre favoritele angajatorilor este „Cum te-ai descrie în trei-cinci cuvinte?” sau „Care sunt calităţile şi defectele tale?”. Atunci când vine vorba despre calităţi, răspunsurile din partea candidaţilor vin, de obicei, extrem de repede şi de uşor. 

Cititi mai departe »

ID-10076594

De câte ori nu te-ai simţit nedreptăţit atunci când, aflat în căutarea unui loc de muncă, ai aplicat la un anume anunţ crezând că îndeplineşti toate cerinţele, dar nu ai fost contactat de către firma angajatoare? Poate ai trecut chiar şi prin momente de-a dreptul frustrante văzând că, în ciuda eforturilor depuse, a CV-ului şi a scrisorii de intenţie ireproşabil redactate, invitaţia de a participa la un interviu se lasă îndelung aşteptată. 

Cititi mai departe »

ID-10046987

Felicitări! După îndelungi aşteptări, după zeci de căutări şi aplicaţii, ai fost în sfârşit sunat de către specialistul HR al firmei angajatoare şi invitat la un interviu. Se pare că ai trecut de etapa de selecţie a CV-urilor. Totuşi, participarea la un interviu nu îţi asigură angajarea imediată, motiv pentru care ar fi bine să-ţi ponderezi euforia şi entuziasmul. 

Cititi mai departe »

Job-ul potrivit

Adaugat de | 27 iulie 2012 | Tips & Tricks

ID-10080258

Fiecare dintre noi visează la „job-ul perfect”. Ne dorim să ne începem ziua bine dispuşi, mergând la birou cu plăcere. Vrem ca ceea ce facem să ne mulţumească, să ne aducă numeroase satisfacţii şi, dacă se poate, să mai fim şi bine plătiţi. Din păcate, rar se întâmplă ca un loc de muncă să întrunească toate aceste caracteristici. Ideal ar fi ca tu, potenţialul angajat, la fel ca noi toţi de altfel, să-ţi găseşti un job care să ţi se potrivească, în loc să-ţi iroseşti timpul şi energia căutând perfecţiunea.

Cititi mai departe »

Scrisoarea de intenţie

Adaugat de | 26 iulie 2012 | Tips & Tricks

ID-10078125

Etapele care trebuie parcurse până să ajungi să te angajezi sunt multiple şi, adesea, destul de anevoioase. Dacă mai pui la socoteală şi faptul că, uneori, pentru un singur post la o singură companie există sute sau mii de candidaţi, nu-ţi rămâne decât să depui tot efortul de care eşti capabil pentru a te face remarcat în faţa potenţialului angajator.

Cititi mai departe »

Training-ul

Adaugat de | 21 iulie 2012 | Tips & Tricks

ID-10039709

Dacă în articolul precedent am vorbit despre team building şi spuneam că acesta din urmă ar putea fi asemănat cu o perioadă de training ceva mai relaxată, subiectul de astăzi vine în completarea celui de ieri.

Cititi mai departe »

Team building-ul

Adaugat de | 19 iulie 2012 | Tips & Tricks

ID-10052835

De câţiva ani încoace auzim tot mai des acest concept, observăm că este pus în practică de tot mai multe companii angajatoare, însă îi cunoaştem oare cu adevărat sensul şi utilitatea?

Cititi mai departe »

Joburile temporare

Adaugat de | 13 iulie 2012 | Tips & Tricks

ID-10037778

Nu puţini sunt cei care s-au aflat în situaţia de a nu şti dacă a accepta un loc de muncă pe perioada determinata înseamnă un pas înainte în viaţa lor profesională sau, dimpotrivă, o permanentă incertitudine, un factor de stres în plus. 

Cititi mai departe »

Dependenţa de muncă

Adaugat de | 12 iulie 2012 | Tips & Tricks

ID-10088154

Într-unul dintre articolele anterioare vorbeam despre implicaţiile pe care le are munca într-o companie multinaţională. Tot acolo menţionam că atunci când angajatul simte că nu mai face faţă sau că nu mai are timp pentru propria persoană ar trebui să spună „STOP!”.

Cititi mai departe »

ID-10078087

De câte ori nu te-ai gândit, poate chiar înainte de a da admitere la facultate, ce specializare să-ţi alegi astfel încât la absolvirea studiilor universitare să-ţi poţi găsi cu uşurinţă un loc de muncă bine plătit? Cu siguranţă ţi s-a întâmplat adesea să pui problema salariului mai presus de pasiune şi dăruire, lucru deloc sănătos. Evident că pentru a munci susţinut, pentru a avea în permanenţă o motivaţie, dar şi pentru a te putea întreţine, partea financiară are importanţa ei, însă nu trebuie să primeze.

Cititi mai departe »

Joburile sezoniere

Adaugat de | 3 iulie 2012 | Tips & Tricks

004

Dacă te numeri printre fericiţii care încă se mai pot bucura de statutul de student şi eşti în căutarea unui nou mod de a câştiga nişte bani în plus pentru următorul an universitar, pentru cheltuielile personale, pentru o vacanţă planificată în extrasezon sau pur şi simplu pentru a te simţi mai independent, ai putea lua în calcul varianta angajării pe timp de vară sau, ceea ce specialiştii în Resurse Umane numesc, locurile de muncă sezoniere. 

Cititi mai departe »

ID-10019944

În prima parte a articolului vorbeam despre avantajele de care se bucură angajatul într-o multinaţională. Din păcate, însă, nu ne putem rezuma doar la aspectele pozitive. Pentru a avea o perspectivă cât mai realistă asupra subiectului, trebuie trecute în revistă şi cele mai puţin plăcute. Nu vă imaginaţi, acum, că e vorba despre ceva de-a dreptul dramatic. E vorba, până la urmă, despre opţiunea fiecăruia, despre modul în care ştie să-şi conducă viaţa şi să-şi gestioneze timpul. Dar s-o luăm cu binişorul!

Cititi mai departe »

ID-10019944

Poate că nu de puţine ori te-ai întrebat dacă ţi s-ar potrivi un loc de muncă într-o companie multinaţională, dacă ai face faţă programului încărcat sau volumului şi ritmului de lucru?! Eşti cu atât mai îndreptăţit să-ţi pui aceste probleme, cu cât te numeri printre cei aflaţi la răscruce de drumuri: absolvirea facultăţii şi alegerea drumului profesional, aşadar, angajarea. Dacă te tentează ideea de a face parte dintr-o corporaţie, ar trebui să ştii că exită, ca peste tot de altfel, părţi bune şi aspecte mai puţin pozitive, să spunem…

Cititi mai departe »

A fi liber în concediu

Adaugat de | 21 iunie 2012 | Tips & Tricks

ID-10085375

E vară, e cald şi evident că te gândeşti la zilele rămase până la concediu. Nimic nu-ţi poate ştirbi din entuziasm, ba dimpotrivă: eşti dispus să depui şi mai mult efort, să investeşti energia despre care credeai în ultima vreme că a devenit inexistentă. Toate astea înainte de vacanţă, pentru că, nu-i aşa ?!, peste doar câteva zile te vei putea bucura de timp liber DOAR pentru tine şi familia ta/prietenii tăi. 

Cititi mai departe »