Cum să abordezi subiectul defectelor tale în cadrul unui interviu?!

Adaugat de | 23 august 2012 | Tips & Tricks

Una dintre întrebările cel mai des întâlnite în cadrul interviurilor, dar şi una dintre favoritele angajatorilor este „Cum te-ai descrie în trei-cinci cuvinte?” sau „Care sunt calităţile şi defectele tale?”. Atunci când vine vorba despre calităţi, răspunsurile din partea candidaţilor vin, de obicei, extrem de repede şi de uşor. 

Nu mai e un mister că angajatorilor le place să audă că potenţialul angajat este o persoană ambiţioasă, comunicativă, receptivă la nou, sociabilă, punctuală, responsabilă, cu spirit de echipă, capabilă să lucreze în condiţii de stres, capabilă să ia decizii pe cont propriu sau să efectueze mai multe sarcini de lucru în acelaşi timp. Lista poate continua la nesfârşit, însă ce te faci atunci când eşti întrebat despre defectele tale? Oricât de bine pregătit ai fi, trebuie să acorzi o atenţie sporită unui astfel de moment din cadrul unui interviu, mai ales că nu poţi şti niciodată dacă nu cumva răspunsul pe care-l vei oferi intervievatorului nu se va întoarce împotriva ta. De aceea, atunci când se aduce în discuţie subiectul defectelor, ar fi bine să ai în vedere mai multe aspecte.

Astfel, înainte de a te prezenta la interviu, analizează cu atenţie descrierea job-ului din anunţul de recrutare pentru a putea să-ţi faci o impresie generală asupra aşteptărilor companiei angajatoare. Dacă ai aplicat pentru un post de operator call center sau de profesor, spre exemplu, deşi te consideri o persoană mai introvertită, nu te grăbi să dai timiditatea drept răspuns la întrebarea legată de defectele tale. Vei pleca din start cu un minus. Totodată, evită să faci referire la defectele care provin din calităţile tale. Un răspuns precum: „uneori sunt mult prea perfecţionist” nu ar fi deloc indicat, mai ales că angajatorilor nu le place să audă aceleaşi cuvinte frumoase, în spatele cărora se ascunde lipsa de originalitate şi un adevăr denaturat. O soluţie ar fi să enumeri câteva trăsături care pot fi privite ca defecte de către cei din jurul tău. Spre exemplu: „De obicei, în condiţii de stres maxim, cei din jurul meu îmi spun că par extrem de panicat, însă pe mine acea stare de agitaţie mă impulsionează să măresc ritmul de lucru şi să devin mai eficient.” sau „Atunci când încerc să duc la îndeplinire mai multe sarcini de lucru în acelaşi timp, dau impresia că sunt o persoană dezordonată, însă în acel „haos de aparenţă”, eu ştiu exact să mă orientez în aşa fel încât să-mi ating obiectivele.”

Ideea centrală este că atunci când vorbeşti despre defectele tale nu trebuie să minţi frumos angajatorul pentru că rişti ca minciuna ta să fie descoperită, iar imaginea ta să fie pătată. Acceptă-te exact aşa cum eşti şi nu încerca să-ţi creezi o imagine falsă. Pentru a face o impresie bună, trebuie doar să spui adevărul într-o manieră care să te avantajeze. Argumentează fiecare afirmaţie, iar dacă ţi-ai dat seama că ai spus ceva ce te-ar putea pune într-o lumină proastă, contrabalansează-ţi imediat ideea, scoţând în evidenţă o calitate ce ar putea compensa defectul deja menţionat. Mare atenţie şi la nivelul de carieră solicitat de angajator atunci când se pune problema defectelor. Intervievatorul va fi mult mai indulgent cu un candidat aflat la început de drum, decât cu unul care creează aşteptări şi care are câţiva ani buni de experienţă în spate.

Cu toate acestea, dacă vei şti să-ţi identifici corect defectele, evidenţiindu-ţi cât mai mult posibil calităţile, vei putea trece uşor peste această întrebare-test din cadrul interviului de angajare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*